Juria

Logo
 • Andreja Leko - President i Jurise

  Andreja Leko është diplomuar per aparatet në FDU në Beograd, ai është i angazhuar profesionalisht në fotografinë reklamuese, reklama televizive dhe filma dokumentarë. Si kinematograf, drejtor fotografie dhe fotograf, ai punon për agjencitë dhe produksionet më të rëndësishme të marketingut vendas dhe rajonal. Ai është autor i shumë fushatave, reklamave televizive, videove muzikore dhe serialeve televizive dokumentare. Drejtor i fotografisë së filmave dokumentarë: "Marina Abramović dhe femijet e saj" prodhim film aksion Beograd 2020. " Vrasja e Zoran Đinđić" - sfond mediatik" /2008/ Vreme/RTS "Djindjić Ein Leben" - "Đinđić nje jete" /2005/ produksion 3Sat/B92. Drejtor i fotografisë së serialeve televizive dokumentare: "Industrite Krijuese" 2021 - produksion Film aksion/RTS, "Si mendon Akademia" /2020/ produksion Film aksion/RTS "Arti i zhurmes" /2019/ prodhim Film aksion/ RTS "Rruga drejt te ardhmes" /2017-2018/, - produksion Akcija film/RTS. Ai është autor i filmit të animuar "Gjithçka ndalon vetëm fëmijët rriten" /2001/ në bashkëpunim me grupin artistik "Punkt", i cili fitoi çmime në të gjitha festivalet kombëtare të filmit të animuar në Serbi atë vit.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Ass. Dr. Siniša Tomić

  Ass. Dr. SinišaTomić është profesor në Fakultetin e Teknologjive Informative në Banja Luka, departamenti - Multimedia Kompjuterike dhe Grafika. Ai njihet për krijimtarinë e tij në prodhimin e avancuar të videove dixhitale, teknikat e avancuara të kompozimit dhe efektet speciale në prodhimin e videove. Ai është i angazhuar në mënyrë aktive në prodhimin e muzikës dhe inxhinierinë e zërit në film. Ai botoi punime të shumta shkencore dhe bashkëpunoi me një numër të madh klientësh jashtë kufijve të vendit. Ai është autor i librit "Teknika të avancuara në studio", i cili trajton teknikat e avancuara të kompozitit në montazhin e videove, inxhinierinë e zërit në film dhe efekte dhe teknika të tjera speciale që janë pjesë përbërëse e prodhimit të avancuar dixhital të videove. Ai punon komercialisht në fushën e dizajnit kompjuterik, prodhimit të videove dhe animacioneve kompjuterike për një numër të madh klientësh seriozë, si këtu ashtu edhe në Evropë, Australi dhe Amerikë.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Vesna Grba

  Vesna Grba ka kryer studimet bazë dhe master për montazh në Fakultetin e Arteve Dramatike në Beograd. Si producente dhe redaktore, ajo realizoi shumë dokumentarë të metrazhit të shkurtër dhe të gjatë, video projekte korporative dhe promovuese, reklama. Ajo aktualisht është duke punuar në filmin e animuar "Roksanda" i cili u mbështet në konkurset e FCS dhe një projekt në zhvillim - një film dokumentar me metrazh të gjatë "Touch", si në bashkëpunim me regjisorin dhe kritikun e filmit Dragan Jovićević dhe drejtorin e fotografisë NebojšaVasić. Ajo ka bashkëpunuar me një numër të madh artistësh për vizualizimin e projekteve të tyre artistike. Prej mbi 20 vitesh ajo është redaktore në Radio Televizionin e Serbisë, ku punon në projekte të ndryshme.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • MR Relja Eraković

  MR Relja Eraković, është diplomuar në Fakultetin e Arteve Dramatike në Beograd në vitin 2001. është diplomuar në vitin 2005 në FDU - Departamenti i Filmit dhe Kamerave Televizive i Universitetit "Shën Kirili dhe Metodi" në Shkup. Në studimet pasuniversitare në vitin 2016, ai mbrojti tezën e tij me titull "Problemet e fotografisë ajrore, duke iu referuar filmit dokumentar ''Lart", në Universitetin EFTA në Shkup, e cila i dha titullin Master i Arteve Audiovizuale në fushën e Filmit dhe Kamera televizive. Me fotografi është marrë që në gjimnaz. Anëtar i Foto Kinemasë "Podgorica" në vitin 1992. Ekspozoi në mbi tridhjetë ekspozita grupore brenda dhe jashtë vendit, ku u shpërblye disa here me cmime. Dhjetë ekspozita të pavarura të fotografisë artistike. Ai punoi si kameraman dhe asistent i kamerës në një numër të madh reklamash, studentësh, të shkurtër, të dedikuar, dokumentarë, si dhe në dy filma artistikë, fushata marketingu dhe politike. Si kameraman dhe regjisor ka punuar në gjashtë dokumentarë që janë shfaqur brenda dhe jashtë vendit. Ai u bë anëtar i Shoqatës së Regjisoreve të Malit të Zi në vitin 1998. Aktualisht i punësuar në Fakultetin e Arteve Dramatike të Universitetit të Malit të Zi si profesor i asociuar në fushën e filmit dhe medias, kinematografisë dhe kamerave televizive.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Eroll Bilibani

  Eroll Bilibani, producent, fotograf dhe menaxher i komunikimit - aktualisht Drejtor Ekzekutiv i organizatës më të madhe kulturore në Kosovë dhe një prej festivaleve kryesore të filmit dokumentar në rajon. DokuFest është një organizatë jofitimprurëse që organizon Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Dokumentar dhe të Shkurtër çdo gusht në Prizren, Kosovë dhe ka për qëllim Promovimin e Artit dhe Kulturës përmes Filmit Dokumentar dhe Edukimit dhe i përkushtohet zhvillimit dhe promovimit të kineastëve dhe artistëve të rinj të Kosovës përmes programeve të saj, dhe është e përkushtuar për të rritur kuptimin dhe vlerësimin publik të formës së artit dhe rëndësisë së tij, duke i bërë filmat më të aksesueshëm për një audiencë më të gjerë. Eroll është producent ekzekutiv i filmit të shkurtër fitues të BAFTA 2017 "HOME". Në vitin 2014, "New Europe 100", një iniciativë e Google, Res Publica, Visegrad Fund dhe Financial Times, e renditi Erollin në mesin e 100 njerëzve që kanë frymëzuar ndryshime në Evropën Qendrore dhe Lindore.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Jelena Blažić

  Jelena Blažić është diplomuar në Universitetin e Firences, Fakulteti Filozofik - Departamenti për Film dhe Teatër. Eksperiencën e parë profesionale në botën e medias ajo e fitoi me një kompani private produksioni në Romë, e cila prodhonte programe për RAI. Pas dy vitesh, ajo kthehet në Beograd, ku punonte për një kompani shërbimi prodhimi, që shërbente për xhirimet e produksioneve të huaja në Serbi dhe vendet e afërta. Nga viti 2013 ajo punonte si pjesë e menaxhimit të prodhimit për prodhime jashtë Serbisë. Ndër projektet më të mëdha qe ajo ka patur eshte si Menaxhere e Prodhimit në serialin televiziv "Marco Polo" për Netflix dhe filmin artistik "Crazy Rich Asian" për Warner Brothers, komedi romantike që ishte filmi më i shikuar globalisht për javë të tëra në verën e 2018. Me filmin e saj të shkurtër "Differences" ajo mori titullin master në fakultetin FEFA në Beograd në vitin 2021. Dy vitet e kaluara ajo ishte drejtuese e ekipit të Planifikimit dhe Shërbimeve të Prodhimit në Netflix dhe që nga maji 2022, ajo i është bashkuar MBS Group, kompania me portofolin më te madh te studiove filmike/TV. Ajo jeton dhe punon në Londër. 

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Stanko Herceg

  Stanko Herceg, kinematograf dhe fotograf kroat. Është diplomuar për fotografi në Shkollën e Artit dhe Dizajnit të Aplikuar dhe kinematografisë në Akademinë e Arteve Dramatike në Zagreb. Anëtar i Shoqatës së Kinematografëve Kroatë dhe Shoqatës Kroate të Artistëve dhe pedagog në Fakultetin e Arkitekturës, Shkollën e Dizajnit dhe Akademinë e Arteve Dramatike, Universiteti i Zagrebit. Me fotografi është marrë që në moshën 11 vjeçare. Jeton në Zagreb të Kroacisë. Dokumentar për Stankon, “Fotografia në Kroaci” (Vimeo)

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Ivan Blazhev

  Ivan Blazhev eshte diplomuar në Brooklyn College (New York City, SHBA) me diplomë në filmbërje dhe ka një diplomë MFA në Fotografi nga Akademia e Arteve e Novi Sadit. Punon si fotograf dhe regjisor. Ka menduar kurse fotografie dhe video në institucione të ndryshme arsimore akademike dhe alternative. Ai ka ekspozuar punën e tij fotografike në muze dhe galeri kombëtare dhe ndërkombëtare. Në vitin 2008 projekti i tij Macedonia Dreaming ishte pjesë e programit Beyond Walls – Evropa Lindore pas vitit 1989 në Festivalin e Fotografive Noorderlicht në Holandë. Në vitin 2011 është paraqitur në ekspozitën Fragmente: skena artistike Maqedonase 1991 – 2011 në Muzeun e Artit Bashkëkohor – Shkup. Blazhev ka botuar 6 libra fotografikë. Si regjisor, ai ka drejtuar filma dokumentarë dhe të shkurtër, reklama, video projekte korporative dhe promovuese për klientë të ndryshëm.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Mladen Ivanoviq

  Mladen Ivanoviq ka përfunduar studimet bazë për regji në Fakultetin e Arteve Dramatike në Cetinje. Ai u regjistrua në studimet master në Akademinë e Arteve Dramatike në Zagreb, dega Film Dokumentar në klasën e profesor Goran Deviq. Në dhjetor 2015, filmi debutues "Midis lumit dhe njerëzve" ishte filmi debutues fitues në BaNFF (Festivali i Filmit të Ri Ballkanik) të mbajtur në Stokholm, Suedi. Ai aktualisht po drejton filmin dokumentar të metrazhit të gjatë "Contra Admiral" për KrstoĐurović, i cili vdiq në luftën jugosllave sepse nuk pranoi të bombardonte Dubrovnikun. Ai mori mbështetje nga Qendra e Filmit e Malit të Zi dhe Qendra Kroate Audio Vizuale, së bashku me ArtikulacijaProdukcija dhe bashkëprodhimin Restart nga Zagrebi. Në DOKSrbija e fundit fitoi çmimin si projekti më i mirë në zhvillim. Në fazën e postproduksionit, ai ka një film me titullin e punës "Petrova Gora" për një nga monumentet më domethënëse moderniste në zonën e ish-Jugosllavisë, që është vepër e VojinBakiqit. Filmi është prodhuar nga Akademia e Arteve Dramatike në Zagreb.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Arnej Misirlić

  Arnej Misirlić, drejtor fotografie, regjisor dhe fotograf. Themelues i kompanisë së produksionit "Komitet", studio e fotove dhe videove të dasmave "Šećerlama". Është diplomuar në Fakultetin e Shkencave Politike të Universitetit të Sarajevës, Shkencat e Komunikimit. Ai ndërtoi rrugën e tij në botën e videografisë dhe filmit kryesisht përmes projekteve komerciale, kryesisht videove muzikore dhe reklamave televizive, dhe si fotograf dasmash. Ai ishte anëtar i jurisë së festivalit të fotografisë në Sarajevë, si dhe folës në konferenca të shumta Blenda, Nikon Day... Ai ka qenë një bashkëpunëtor i gjatë i autorëve muzikorë si Jala Brat dhe Buba Corelli në spotet e tyre muzikore, si dhe me shumë autorë të tjerë muzikorë nga Ballkani. Ai ka nënshkruar një numër të madh reklamash televizive për klientë si Galenika, Emmezeta, Sberbank, Omcafe, Plodina, NLB, Mercator, Idea., etj.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • MK Kosta Zhonga

  MK Kosta Zhonga, i diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura në Tiranë, dega pikturë (grafikë). Pronar i qendrës kulturore artistike “MADI ART”, një institucion që punon për edukimin artistik të fëmijëve dhe frymën bashkëkohore. Është iniciator i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Shkurtër Dropull, në Gjirokastër. Festivali zgjat 3 mbrëmje, gjatë të cilave filmat ndiqen dhe hapen për publikun. Ka një frymë konkurruese me pjesëmarrjen e 20 filmave të regjisorëve shqiptarë dhe grekë. Specialitetet e tij janë aftësitë prezantuese, vizatimi, stop motion, paraqitjet televizive dhe menaxhimi i ekipit. Një profesionist i madh në zhvillimin e pikturës.

  Shikoni më shumë shikoni më pak
 • Igor Majer

  Igor Majer është marrë me fotografi që nga ditët e tij studentore, me paraqitjen e kamerave DSLR të nivelit fillestar. Ai është frymëzuar kryesisht nga fotografia e peizazhit dhe makro. Me shfaqjen e sensorëve me kornizë të plotë dhe mundësinë e krijimit të videove, ai filloi të krijojë format e para komerciale të videove të shkurtra. Ai ka qenë disa herë anëtar i jurisë në konkurse fotografike, ka bërë paraqitje të ndryshme si i ftuar, podkaste, safari fotografish... Që nga viti 2014 merret me triatlon në mënyrë rekreative dhe që nga viti 2016 organizon aktivitete sportive në Mal të Zi. Ai është malazezi i parë që ka përfunduar një triatlon Ironman (3.8 km not, 180 km çiklizëm, 42 km vrap) dhe i vetmi që ka përfunduar një Ironman ekstrem dhe një Ironman të dyfishtë. Ai i kushton shumë rëndësi identitetit vizual të garave të tij, prandaj prodhoi një numër të madh filmash, të formave të ndryshme me temë sportive, disa prej tyre u shfaqën në shërbimin publik.

  Shikoni më shumë shikoni më pak