Pyetje të bëra më shpesh

Logo

Çfarë është grupi Refot?

• Refot Group është një grup prej katër kompanish që operojnë në gjashtë tregje të ndryshme, dhe janë lider në fushën e shpërndarjes dhe shitjes së pajisjeve fotografike dhe videove. Kompania themeluese Refot B d.o.o. u themelua në vitin 1990 me qëllimin kryesor importimin dhe shpërndarjen e pajisjeve fotografike dhe video në territorin e Serbisë, Kroacisë, Maqedonisë, Bosnje dhe Hercegovinës, Malit të Zi dhe Shqipërisë. Për më shumë informacion shih: www.refot.com

 

Kush mund të aplikojë për konkursin “Vendi im i preferuar në 36 orë “?

• Konkursi është i hapur për femrat dhe meshkujt mbi 18 vjeç, të cilët kanë përvojë në realizimin e videove, dhe që kanë vendbanim në një nga vendet e përmendura Serbisë, Kroacia, Bosnjë dhe Hercegovinë, Maqedonia e Veriut, Shqipëria dhe Montenegro. Për termat dhe kushtet e aplikimit, shihni lidhjen e mëposhtme.

 

Si te aplikojmë?

• Aplikimi bëhet përmes faqes www.createyourfilm.com, ku është e nevojshme të plotësohet aplikacioni sipas kërkesave të listuara. Të gjitha aplikacionet që nuk plotësojnë kërkesat e përcaktuara në aplikacion nuk do të merren parasysh. Linket me videot e mëparshme nuk duhet të jenë punë të përbashkëta, por individuale që do të përfaqësojnë më së miri mënyrën tuaj të punës, deri në 5 linke (rekomandohet që ato të postohen në një kanal YouTube, i cili mund të jetë edhe privat).

 

A ka ndonjë format për videot?

• Jo, lejohen të gjitha formatet e videove, dokumentar, film artistik, video muzikore, video art, stop motion, video kërcimi, reportazh, video VR, aq sa mund të arrijë imagjinata juaj.

 

A kalon automatikisht skuadra në fazën tjetër të konkursit, vetëm duke aplikuar?

• Jo, puna juaj duhet të “miratohet” nga juria në mënyrë që të mund të merrni pjesë në konkurs. Duhet të plotësojë nivelin e pritshëm të kompetencës, dhe të tregojë që nuk jeni plotësisht një fillestar.

 

Kur do ta dimë se kush kaloi në fazën tjetër?

• Më 1 tetor do të publikohet lista e ekipeve të miratuara nga juria.

 

Si ta dimë saktësisht se kur duhet t’i kthejmë pajisjet dhe të dërgojmë videon?

• Çdo ekip do të ketë koordinatorin e vet nga Grupi Refot, i cili do t’i njohë drejtpërdrejt me procedurën.

 

Si ta dimë që aplikimi ynë është kryer me sukses?

• Pas plotësimit të aplikimit, do të merrni një e-mail që konfirmon se keni aplikuar me sukses dhe më 1 tetor do të shpallet një njoftim zyrtar i ekipeve pjesëmarrëse në konkurs.

 

Cili është afati i fundit për aplikim në konkurs?

• Afati i fundit është data 30 shtator, deri në mesnatë, ora 23:59!

 

A mund të aplikoj nëse nuk kam ndonjë përvojë të mëparshme për regjistrimin e videove?

• Fatkeqësisht jo, sepse ky është një nga kushtet e aplikimit, deri në 5 linke që na tregojnë punën tuaj të mëparshme. Nuk duhet të jetë një projekt i përbashkët i të gjithë anëtarëve të ekipit, vetëm linke që na tregojnë se çfarë mund të bëjë ekipi juaj!

 

Çfarë duhet të shfaqet në projektin “Vendi im i preferuar në 36h”?

• Kufiri është vetëm imagjinata, por patjetër duhet të lidhet me temën e përmendur. Nga ndjenjat e ndryshme që ju lidhin me vendin tuaj të preferuar deri në shfaqjen e të gjitha detajeve të tij. Mund të interpretohet në mënyra të panumërta krijuese. Ju takon juve të na tregoni vendin tuaj të preferuar, në mënyrën tuaj dhe unike. Është thelbësore që të regjistrohet vetëm nga ekipi juaj dhe me pajisjet që do të merrni. Në video, mund të përdorni gjithçka për të cilën keni licencë ose për të cilën jeni ju autori, nga elementët 3D, shabllonet, VFX…

 

Cilat janë kufizimet teknike?

• Raporti i rekomanduar i pamjes është 16:9 (por jo i kufizuar), rezolucion minimal 1080p, maksimumi 3840 x 2160 (4k). Formatet e videos janë H.264/AVC, H.265 / HEVC. Formati i videos finale është .mp4. Gjatësia e videos, deri në 3 minuta. Cdo gjë ndryshe nga këto, konsiderohet se nuk i ka plotësuar kushtet e konkursit. Madhësia e dosjes deri në 2 GB! Ju mund të përdorni vetëm muzikën që keni kompozuar vetë, për të cilën keni një licencë (që duhet të na dërgoni si provë) ose muzikë nga një platformë që do t’ju dërgojmë më vonë, ku ju zgjidhni vetë pjesën muzikore. Sa i përket programit të redaktimit, nuk ka kufizime. Preferohet të bëhet korrigjimi i ngjyrave, sepse do të shikohet edhe cilësia e regjistrimit.

 

Kërkohet një tarifë regjistrimi?

• Jo, konkursi është falas.

 

Sa ekipe mund të marrin pjesë?

• Numri nuk është i kufizuar, varet vetëm nga cilësia e aplikimeve që marrim.

 

Si do të përcaktohet skuadra fituese?

• Parametrat që do të mbahen ne vemendje: Përgjigja për temën, cilësia dhe origjinaliteti i skenarit, kreativiteti i redaktimit dhe cilësia teknike e regjistrimit.

 

Kur do të shpallen fituesit?

• Fituesit do të shpallen në mes të Nëntorit, për të cilin do t’ju njoftojmë më vonë.

 

Sa ekipe fituese mund të ketë dhe cilat janë çmimet?

• Janë tre çmimet te rendesishme, të zgjedhura nga një juri ekspertësh, dhe çmimet janë për vendin e parë (kupon me vlerë 5000 euro në Yellow Store (Dyqanin e Verdhë), vendin e dytë (kupon me vlerë 3000 euro në Yellow Store (Dyqanin e Verdhë) dhe për vendin e 3 (një kupon me vlerë 1000 euro në Yellow Store (Dyqanin e Verdhë). Ekziston edhe një çmim i audiencës që do të përcaktohet në bazë të numrit të votave tuaja përmes faqes së internetit www.createyourfilm.com. VIDEOBIBLIOTEKA, dhe çmimi është një aparat fotografik Nikon Z30 + 16-50 mm.

 

Ku mund të kontrollojmë dhe testojmë pajisjet që do të përdorim?

• Në Serbi në Beograd, dyqani Yellow Store në VukKarađića 7astreet, +381 11 3034 373, https://yellowstore.rs/

• Në Kroaci dyqani Yellow Store, Zagreb Frankopanska 6 ose në Split, Bana JosipaJelačića 21, https://www.yellowstore.hr/

• Në Bosnje Herzegovine,  dyqani Yellow Store,TarasaŠevčenka 1 street, +387 5132 44 43, https://yellowstore.ba/

• Në Maqedoni, Refot M, Shkup, 50 Divizija 30a, +389 2 3215 985

• Në Mal te Zi, Galerija F64, Podgorica, ĐokaMiraševića 61, +382 20 264315

• Në Shqiperi “Zgatar Electronics Tirana-City Park” , +355694079818

 

Cilët janë anëtarët e jurisë?

Shikoni jurinë Këtu

 

A mund të jetë një anëtar i ekipit në më shumë se një ekip?

Udhëheqësi i ekipit mund të jetë vetëm në një ekip, anëtarët e ekipit mund të marrin pjesë edhe në ekipe të tjera.

 

A përfshijnë anëtarët e ekipit aktorë, praktikantë…?

• Jo, por sipas marrëveshjes me drejtuesit e ekipeve, ata munden.

 

Nëse kemi pyetje shtesë?

• Sigurisht ne jemi gjithmonë aty për ju, mund të na shkruani në info.createyourfilm@gmail.com